Subsidie voor proef ‘Tijd voor Toekomst’

HET HOGELAND – Het college van B&W heeft ingestemd met een subsidiebeschikking voor de proef ‘Tijd voor Toekomst’. Hiermee kunnen de besturen van zes scholen in Het Hogeland starten met de voorbereidingen en uitvoering van de proef die de kansengelijkheid voor kinderen in het basisonderwijs moet vergroten. Het project loopt van 1 januari 2023 tot en met 30 juni 2025.

‘Tijd voor Toekomst’ is een meerjarig programma van het Nationaal Programma Groningen. ‘Tijd voor Toekomst’ ontwikkelt een ‘verrijkte schooldag’. Dit is een dagprogramma voor basisscholen waarin talentontwikkeling centraal staat. De activiteiten zijn gericht op taalontwikkeling, welzijn, fysieke en mentale gezondheid en het verminderen van achterstanden. Scholen bepalen zelf de inhoud van het programma. Hierin werken ze samen met mensen en organisaties uit de omgeving. Samen bouwen ze aan een breed pakket van activiteiten op het gebied van cultuur, wetenschap, techniek, ondernemerschap, werk, natuur, gezondheid en bewegen.

Onderwijswethouder Karen Hansems: “Het is belangrijk dat elk kind opgroeit met de kansen om zijn of haar talenten optimaal te ontwikkelen, ongeacht de situatie en de achtergrond van het kind. Zo kunnen we werken naar een kansrijke toekomst voor alle jonge Hogelandsters.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.