VV Eenrum contracteert Bert van der Meer als jeugdtrainer

EENRUM – VV Eenrum zit duidelijk niet stil tijdens de winterstop, de Eenrumers hebben flink doorgepakt en Bert van der Meer kunnen vastleggen voor de rest van het seizoen als jeugdtrainer voor een drietal bovenbouwteams.

Dat VV Eenrum de afgelopen jaren flink aan de weg timmert met haar jeugdafdeling was al duidelijk en is ook te zien aan het nog steeds groeiend aantal jeugdleden. “Super goed nieuws”, aldus Dimietri Meijer, hij is sinds enige jaren een van de drijvende krachten achter het succes van de Eenrumer jeugdafdeling. We hebben vorig seizoen een belangrijke stap gezet met het aanstellen van Klaas van der Ploeg als hoofdjeugdopleiding. Met hem hebben we niet alleen een geweldige verbinder en verenigingsman aan boord. We hebben daarnaast ook nog eens een echte professional met een enorme bak aan voetbalervaring in huis, zo vertelt Meijer.

Voorzitter Jansen is het geheel met Dimietri eens: We hebben als club 3 jaar geleden midden in corona tijd met elkaar geconstateerd dat de jeugd onze levensader is. En dat we hier volle bak in gaan investeren. Echter na het wegvallen van 2 ervaren en zeer goede jeugdtrainers na het afgelopen seizoen was het niet gemakkelijk de vacatures in te vullen, zo vertelt Jansen.

Het nieuws dat Bert van der Meer beschikbaar was kwam precies op het juiste moment. Echter, hij is een ervaren hoofdtrainer voor de senioren en dat maakt de uitdaging Bert als trainer binnen te halen. Meijer wijst naar Jansen en vervolgt met een glimlach: “Gelukkig zijn we bij VV Eenrum niet voor een gat te vangen….”

Jansen gaat verder: “Klaas van der Ploeg kent Bert van der Meer goed en legde het eerste contact. Vervolgens zijn we met elkaar in gesprek gegaan”. Jansen is ontzettend blij dat deze gesprekken uiteindelijk tot het contracteren van Bert van der Meer heeft kunnen leiden.

Van der Meer zelf is hartstikke blij om in de komende periode aan de slag te kunnen bij de Eenrumers. “Ik volg de club al langere tijd en Eenrum stond er bij mij al positief op. Zo’n twee weken geleden net voor de feestdagen ben ik in gesprek gegaan met Herald en Janet (Janet Toonder, bestuurslid voetbalzaken). In een prachtige en heldere presentatie werd mij direct al duidelijk wat de plannen van de club zijn en hoe de club in elkaar steekt. Ik was best onder de indruk en zeker na het gesprek met Dimietri en Klaas waren we er snel uit” vertelt Van der Meer.

Bert gaat bij VV Eenrum  JO13-1, JO15 en JO19 trainen.  “Het is geweldig dat we zoveel ervaring hebben kunnen toevoegen aan onze jeugdopleiding”, geeft Dimietri aan. “Het ons de mogelijkheid om onze beginnende en super enthousiaste trainer Michiel Pierens, tevens speler van Eenrum 1, de juiste begeleiding te geven”.

“In eerste instantie hebben we een overeenkomst tot het einde van het seizoen getekend” geeft Jansen aan. “Maar we hebben met elkaar de intentie uitgesproken om naar een langere samenwerking toe te gaan”. “Ik ben echt een bouwer” geeft Van der Meer aan, “dus wanneer het van beide kanten goed bevalt, zou ik heel graag voor een langere periode mijn steentje aan de jeugdopleiding van VV Eenrum willen bijdragen”.

VV Eenrum is trots dat het gelukt is een trainer als Bert van der Meer binnen te kunnen halen als jeugdtrainer bovenbouw. “Een schoolvoorbeeld van teamwork, tussen ons als bestuur en Dimietri en Klaas vanuit de jeugdafdeling. En dat is nou precies waar we voor staan als club, ons motto is niet voor niets, samen doen is beter”, sluit voorzitter Jansen af.

Foto: v.l.n.r. Dimietri Meijer, Herald Jansen en Bert van der Meer

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.