Tannahill’s Roy Gullane & Virtuoso Erik de Jong bij Rocking Good Folk

WINSUM – Zondag 15 januari is de eerste Rocking Good Folk van 2023. Dan komen Roy Gullane en Erik de Jong naar café The Jolly Cat, waar ze vanaf 14.30 uur een spetterend optreden zullen geven.

Roy Gullane, vijfenveertig jaar bij de Tannahill Weavers, is en blijft de uitzonderlijke frontman, de bandleider met enorme uitstraling. Iemand die een band in volle vaart kan blijven sturen en aansporen, maar ook plotseling, met een kleine beweging, je hart zachtjes kan breken met een gevoelige ballade. En natuurlijk is hij een uiterste getalenteerde songwriter en verteller.

In het spel van Erik de Jong hoor je één van de beste piano accordeonisten op het gebied van Keltische muziek aan deze kant van de Ierse Zee. Zijn werk met verschillende folkmuziekgroepen attendeerde veel mensen op zijn vaardigheid en talent als speler, arrangeur en componist van Keltische-, Oost-Europese- en Balfolk.

Wat kun je verwachten van deze twee zo getalenteerde muzikanten? Je voelt een plotselinge stroom van energie door je lichaam, alsof je van je voeten geveegd wordt door een set vurige reels of jigs. Je voelt je wegglijden op een Keltische wolk als je wordt meegenomen door een gevoelige ballade of slow air, om het volgende moment te ontdekken dat je zo hard mogelijk met een pakkend refrein aan het meezingen bent. Je voelt je alsof je op een uitzonderlijke muzikale reis bent. Erik en Roy nemen je mee en brengen je ook weer veilig thuis.

Entree € 15,-. Kaartjes verkrijgbaar via de Rocking Good Folkclub Website www.rockinggoodfolk.nl of 06 39391954. Let op: de ruimte is beperkt, dus bestel nu je tickets!

Deur open: 14.00 uur, aanvang: 14.30 uur.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !