Open Dag Terra Winsum

WINSUM – Voor alle leerlingen die volgend schooljaar naar de middelbare school gaan, organiseert Terra Winsum op 25 januari 2023 een Open Dag. Tijdens deze dag kunnen deze leerlingen samen met hun ouder(s)/verzorger(s) de school bekijken, sfeerproeven en alles te weten komen over het vmbo-groen, het Groene Lyceum en het Praktijkonderwijs van Terra Winsum.

Op Terra Winsum is het onderwijs afwisselend en praktisch. Groene vakken, techniek, maar ook kunst en sport vormen een prettige onderwijsmix met de theoretische vakken. Terra Winsum is de school waar je denkt én doet!

Tijdens de Open Dag op 25 januari 2023 is er volop de gelegenheid om sfeer te proeven. Er zijn allerlei activiteiten waardoor bezoekers een goed beeld krijgen van de lessen én activiteiten die bij Terra gegeven worden. Uiteraard staan docenten en leerlingen klaar om alle vragen te beantwoorden. Leerlingen en hun ouder(s)/verzorger(s) zijn welkom tussen 14.30 – 17.00 uur en van 18.30 – 21.00 uur. Aanmelden voor de Open Dag is niet nodig.

Vmbo-groen

Het vmbo-groen van Terra Winsum is een veelzijdige opleiding. Er zijn binnen het vmbo-groen drie verschillende leerwegen: basisberoepsgerichte leerweg, kaderberoepsgerichte leerweg en gemengde leerweg. Ook biedt Terra Winsum leerwegondersteunend onderwijs (lwoo) aan voor vmbo-leerlingen die extra hulp nodig hebben als het leren niet zo makkelijk gaat.

Het Groene Lyceum

Het Groene Lyceum is de andere route naar het hbo. Leerlingen met tl/havo of hoger advies halen in 6 jaar hun vmbo-gl/tl én mbo-niveau 4 Retailmanager diploma. Met deze diploma’s kun je doorstromen naar bijna alle hbo-opleidingen.

Praktijkonderwijs

Aan de Onderdendamsterweg zit de locatie voor Praktijkonderwijs van Terra Winsum. Het is een overzichtelijke en ruime school met veel buitenruimte. Hier leren leerlingen om zelfstandig te kunnen leven en wonen. Ze krijgen veel praktische vakken en kiezen in de bovenbouw uit drie richtingen: Techniek, Handel & Zorg of Groen.

Open Dag Terra Winsum:

Woensdag 25 januari van 14.30 – 17.00 uur en van 18.30 – 21.00 uur.

Locatie Hamrik 4a, Winsum: vmbo-groen en het Groene Lyceum.

Locatie Onderdendamsterweg 43a, Winsum: Praktijkonderwijs.

Meer informatie is te vinden op winsum.voterra.nl.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !