Bert Hadders en ‘De Poolse Bruid’ in Het Spijslokaal in Warffum 

WARFFUM – Op zondag 22 januari is er in Het Spijslokaal in Warffum een muziek-en filmmiddag rond de beroemde film ‘De Poolse Bruid’ van Karim Traïdia uit 1998. Zanger-muzikant Bert Hadders verzorgt het voorprogramma en tevens zal de première plaatsvinden van de korte film ‘Wadwerda: Wie gokt is bereid alles te verliezen’ van Nick Landman. Entree voor dit concert en deze film (aanvang 14:00 uur) is 10 euro en dit is inclusief koffie, thee of limonade.

‘De Poolse Bruid’ is een film over de ontluikende liefde tussen een Groningse boer en een Poolse vrouw. Anna is onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt door twee mannen die haar in een bordeel willen laten werken. Zij weet te ontsnappen en wordt bij toeval door een Groningse boer gevonden op zijn erf en zo ontstaat een liefdevolle band in een harde wereld die steeds dichterbij komt.

Bert Hadders (Tweede Exloërmond, 1962) is niet alleen zanger en liedjesschrijver, maar ook componist, organisator en ukele-docent. Hij scoorde een aantal noordelijke hits waaronder ‘Peperstroat’, ‘Elvis, Keuning van de Bunermond’, ’Beloofde Laand’ en ‘Poolse Bruid’.

Op deze middag zal ook de korte film ‘Wadwerda: Wie gokt is bereid alles te verliezen’ van Nick Landman in première gaan, geïnspireerd op een bijzondere villa tussen Warffum en Usquert.

Reserveren kan via www.cinemahethogeland.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !