1.3 miljoen DE-punten voor Voedselbank het Hogeland

HET HOGELAND – In het afgelopen jaar heeft Voedselbank het Hogeland enkele keren een oproep gedaan in dit blad om Douwe Egberts-koffie- en theepunten in te zamelen. Vervolgens werd aan u, de koffie- en theedrinker, gevraagd de ingezamelde koffie- en theepunten af te staan aan Voedselbank het Hogeland. Alle voedselbanken in Nederland krijgen namelijk van Douwe Egberts voor iedere ingeleverde 600 koffie- en theepunten een pak koffie van 250 gram. In 2022 stroomden er bijna dagelijks koffie- en theepunten binnen, wat Voedselbank het Hogeland maar liefst 1.3 miljoen DE-punten heeft opgeleverd.

Omgerekend in pakken koffie is het resultaat 2166 pakken koffie van 250 gram. Omdat een dergelijk pak koffie iets meer dan € 4.00 kost, hebben de Hogelandster koffie- en theedrinkers die de DE-punten hebben gedoneerd dus voor een slordige € 8500,00 aan koffie en thee moeten drinken. Alle 170 koffie- en theedrinkende  gezinnen en klanten van  Voedselbank het Hogeland zijn hier maar wat blij mee. Voedselbank het Hogeland heeft aan 2166 pakken koffie net genoeg voor een heel jaar.

Om ook in 2024 over voldoende koffie te beschikken is het sparen van nieuwe DE-koffie- en theepunten weer opnieuw begonnen.  Helpt u ook (weer) mee?

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.