Buddy’s gezocht voor Afghaanse inwoners van de COA-locatie in Uithuizen

UITHUIZEN – Een aantal mensen in Uithuizen en Uithuizermeeden heeft een werkgroep opgericht ten behoeve van de recent in de COA-Noodopvang aan De Dingeweg in Uithuizen gevestigde Afghaanse vluchtelingen, dit in nauwe samenwerking met de Stichting Eigen Kracht en het COA. Vanuit de werkgroep wordt er naar gestreefd om vanuit de samenleving van Uithuizen en Uithuizermeeden een bijdrage te leveren om deze mensen zo goed mogelijk te helpen zich snel thuis te laten voelen in Uithuizen en omgeving. De werkgroep is daarvoor op zoek naar Buddy’s m/v.

Als Buddy maak je mensen wegwijs en geef je ze een steuntje in de rug als dat nodig is: helpen met het opbouwen van een sociaal netwerk, praktische zaken zoals bijvoorbeeld veilig fietsen naar school en hulp bij het invullen van papieren. Zowel gezinnen, alleenstaanden als jongeren kunnen zich opgeven als buddy.

Naast Buddy’s zoeken we ook vrijwilligers die Nederlandse les willen geven en vrijwilligers die willen helpen bij de door Jantje Beton georganiseerde Spelmiddagen voor de Afghaanse kinderen.

Bent u geïnteresseerd?

Op 7 februari is er een informatiebijeenkomst bij Werk op Maat, Industrieweg 7 te Uithuizen om 20.00 uur.

Kunt u niet aanwezig zijn, maar wilt u wel graag iets betekenen voor de Afghaanse evacués?

Stuur dan een mail aan heilinagroenewoud@icloud.com.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.