Film in Den Andel: Ether en de bekroning van een beeldentuin

DEN ANDEL – Op vrijdag 17 februari wordt in De Holm in Den Andel de documentaire Ether vertoond. Zes jaar lang heeft kunstenaar Eddy Roos gewerkt aan het beeld Ether, wat uiteindelijk centraal geplaatst is in de beeldentuin van Borg Verhildersum in Leens.

De documentaire laat zien hoeveel voeten dit in de aarde heeft, de kunstenaar is namelijk al meer dan veertig jaar bezig een beeldentuin te realiseren op het landgoed. Het beeld Ether is de bekroning van dit project.

De film, die gemaakt is door Jos Hoes, ging afgelopen najaar in première in Forum, onder de vlag van ‘Groningse Nieuwe’. Daarna volgde voor een eveneens volle zaal een vertoning in Cinema Hogeland in Warffum. Nu is dan de beurt aan Den Andel, waar de filmmaker ook woonachtig is.

Omdat het onderwerp direct betrekking heeft op het Hogeland –het gaat immers over beeldende kunst in openbare ruimte en het belang daarvan- wordt ernaar gestreefd dat zoveel mogelijk inwoners deze documentaire kunnen gaan zien. Het is dan ook de bedoeling dat Ether de komende tijd in steeds meer dorpen en andere plaatsen te zien zal zijn.

De filmvoorstelling in De Holm op 17 februari begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur.

Entree bedraagt 5 euro, een extra bijdrage is zeer welkom.

De filmvoorstelling wordt voorafgegaan door een korte inleiding van de filmmaker.

Graag voor 16 februari reserveren via info@deholm.net

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !