College Het Hogeland blij met behoud kinderhartcentrum UMCG

HET HOGELAND – Afgelopen maandag maakte minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport bekend dat het kinderhartcentrum van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) open blijft. Hiermee maakte hij een einde aan jarenlange onzekerheid. Het college van de gemeente Het Hogeland is blij met het besluit van Kuipers.

“Dit is goed nieuws voor onze inwoners en voor iedereen in het Noorden”, zegt wethouder Karen Hansems. Begin deze maand riep de gemeenteraad van Het Hogeland de minister in een motie unaniem op deze belangrijke medische voorziening voor de regio te behouden.

Kuipers kondigde aan dat kinderhartchirurgie in de toekomst wordt geconcentreerd in Groningen en Rotterdam. Ook Leiden en Utrecht waren kandidaat maar die zijn nu definitief afgevallen.

“De Nationale Zorgautoriteit had in een advies al aangegeven dat de bereikbaarheid van deze specialistische zorg onder druk komt te staan als het kinderhartcentrum van het UMCG  verdwijnt. Die dreiging is hiermee van tafel”, zegt Hansems. “Naast de gemeenteraad van Het Hogeland heeft het hele Noorden zich in deze kwestie laten horen. En met resultaat. Daar mogen we best trots op zijn.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.