Rederij stopt veerdienst vanuit de Eemshaven

EEMSHAVEN – Rederij Holland Norway Lines (HNL) stopt met de afvaart vanuit de Eemshaven. De veerboot MS Romantika wijkt voorlopig uit naar de Duitse havenstad Cuxhaven. Voor het zomerseizoen wil HNL de activiteiten vervolgens naar Emden verplaatsen en van daaruit de vaarverbinding met Kristiansand in Noorwegen onderhouden.

De rederij heeft de afgelopen weken naar eigen zeggen hard gezocht naar alternatieve havens die reizigers regelmaat en voorspelbaarheid bieden en zo weer afvaarten garanderen, zo meldt RTV Noord.

De overtocht Eemshaven – Kristiansand werd vorig jaar april in gebruik genomen. De laatste maanden werd steeds vaker de afvaart vanuit Eemshaven geannuleerd, omdat er geen kade in de Eemshaven beschikbaar is voor de MS Romantika.

Het gaat er om dat de rederij niet in staat is gebleken een eigen aanlegplaats in de Beatrixhaven te realiseren en daardoor niet altijd van de haven gebruik kan maken. Hierover verschillen de rederij en Groningen Seaports van mening.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !