Romke Visser en Nico Bakker koninklijk onderscheiden

GRONINGEN – Romke Visser uit Winsum en Nico Bakker uit Pieterburen hebben woensdag, bij hun afscheid als Statenlid, een koninklijke onderscheiding ontvangen. Ze zijn Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Romke Visser (foto, 2e van links) is tussen 2011 en 2023 voor de PvdA actief geweest als Statenlid. Daarnaast was hij van 2002 tot 2006 raadslid in de toenmalige gemeente Winsum. Ook VVD-er Nico Bakker (rechts op de foto) was sinds 2011 Statenlid. Daarvoor was hij politiek actief in De Marne. Tussen 1994 en 1998 was hij raadslid en aansluitend was hij maar liefst twaalf jaar actief als wethouder in deze in Het Hogeland opgegane gemeente. Na zijn wethouderschap was hij nog een jaartje raadslid.

In totaal ontvingen woensdag vijf afzwaaiende Statenleden uit handen van Commissaris van de Koning René Paas een koninklijke onderscheiding. De andere drie, naast Visser en Bakker, onderscheiden Statenleden zijn Gerrit-Jan Steenbergen uit Delfzijl en Rinze van den Born uit Haren (beiden van de ChristenUnie) en Han Haze uit Hoogezand (PvdA). Ze werden stuk voor stuk ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Deze onderscheiding werd aan hen toegekend omdat zij zich meer dan 12 jaar hebben ingezet voor het algemeen belang als volksvertegenwoordiger in de gemeenteraad en/of provinciale staten van Groningen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !