Op Maarhuizen: Theo Nijland

MAARHUIZEN – In theater Op Maarhuizen staat Theo Nijland zaterdag 22 april op het podium met ‘Ontboezemingen van een blij mens’. Wonderlijk, dat je zomaar gewillig achterover zakt voor iemand die je niet persoonlijk kent. Alleen omdat hij de meest intieme ontboezemingen verpakt in liedjes, wil je met hem mee.

Ook al weet je dat, juist als je heerlijk weg wilt glijden op een bed van romantische pianoklanken, hij je opeens de oren kan wassen. Nijland rekt nu eenmaal altijd de grenzen op van wat er mogelijk is binnen een liedje. Heel slinks en irritant eigenlijk, maar je wilt het, omdat hij er inmiddels een meester in is.

Dus kom maar op en laat je gniffelend gek maken door zijn gloedvolle, nieuwe repertoire, zijn donkerbruine stem en het klapwieken van zijn vleugel.

Met zijn laatste programma ‘En de rest is onzin’ won hij de Poelifinario voor de beste kleinkunstvoorstelling van 2019. Eerder won hij twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs en in 2015 ontving hij de Groenman-taalprijs.

De pers over ‘En de rest is onzin’:

Trouw: ‘Dit soort liedjes doen je beseffen dat Theo Nijland tot de beste tekstschrijvers van Nederland behoort.’

NRC: ‘Nijlands gevoel voor drama en trefzekere teksten maken dat hij je regelmatig verleidt om mee te gaan in zijn nostalgie.’

De Volkskrant: ‘Zijn toekomstmuziek zit vol mooie vondsten en is vintage Theo Nijland, qua cynisme, ironie en zelfspot.’

Het Parool: ‘Schitterende liedjes…Hij mag er uitzien als een heer, zijn teksten spuwen vuur.’

Zaterdag 22 april 2023, aanvang 20.30 uur

Kaarten, € 15 (Vrienden van de SKKW € 13) via www.skkw.nl en ’s avonds aan de zaal (zolang de voorraad strekt).

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.