Topsportclinics Het Hogeland

HET HOGELAND – Sporten met topsporters uit de buurt? Dat kan komende periode! Vanuit het Beweegteam Het Hogeland worden een aantal topsportclinics georganiseerd in de gemeente Het Hogeland. Bij iedere clinic staat er een andere sport centraal. In samenwerking met diverse topsporters en topsportorganisaties uit de regio worden de clinics opgezet. Voorbeelden zijn: voetbal (FC Groningen), vechtsport (Semmy Schilt) en freerunnen (Team ABC).  

Naast een inspirerend en persoonlijk verhaal gaan de jongeren samen sporten met hun Idolen. De clinics worden aangeboden op verschillende locaties in Het Hogeland. De deelname aan deze topsportverdieping is geheel gratis. Het is gericht op middelbare scholieren, dus kinderen van 12 t/m 18 jaar!

De clinics vinden dit schooljaar nog plaats. De eerste in de reeks gaat plaatsvinden op vrijdagmiddag 28 mei. Iedere clinic wordt individueel aangeboden. De organisatie is handen van Beweegteam Het Hogeland, wat een samenwerking is tussen Jongerenwerk Barkema & De Haan en Huis voor de Sport Groningen. Dit team buurtsportcoaches zet zich dagelijks in voor sport en bewegen in de gemeente voor jong tot oud. Het doel van de topsportclinics  is om jongeren te inspireren en motiveren om verder te gaan in hun sport, passie en talent.

Foto: MMA-gevecht Semmy Schilt – Badr Hari (r)

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.