Theaterspektakel van Het Hogeland College Uithuizen maakt indruk

UITHUIZEN – Afgelopen donderdag en vrijdag speelden maar liefst 50 leerlingen en docenten van Het Hogeland College Uithuizen de sterren van de hemel in het indrukwekkende theaterspektakel “ De spiegel uit het verleden…” onder de enthousiaste leiding van docent Frouwke Dijkhuis. In de schitterende schuur van Huize Tocama aan de Dingeweg in Uithuizen verwarmden de enthousiaste en energieke spelers de harten van het massaal toegestroomde publiek met hun komische spel, schitterende zang, ontroerend pianospel en waanzinnige dans in de sfeervol verlichte en ingerichte schuur.

Foto: Babet Doornbos

Het publiek werd meegenomen in het verhaal van 2023 met een excursie van een irritante schoolklas op Tocamaheerd, gepeste kinderen, de opname van schades door een wel heel bijzonder team van aardbevingsinspecteurs, komische boefjes en hippe krakers die het pand voor de toekomst willen behouden. Maar er werd traditiegetrouw ook teruggegaan in de tijd en wel naar 1912 waar het publiek een blik wierp in het leven van Rembertus Dojes met zijn 7 fictieve kinderen. Een zoon die pianist wil worden, maar van vader de boerderij over moet nemen. Dochter Titia die zwanger raakt van boerenknecht Siebrand en niet weet wat ze moet doen. De dienstmeiden en de geweldige humoristische pastoor proberen de familie zo goed als het kan te helpen, helemaal als de stadse en gemene Dorothea en haar verwende dochter Petronella op bezoek komt met wel hele snode plannen. De komische boefjes Mees en Moos proberen het heden en het verleden via de schitterende spiegel met elkaar te verbinden en zorgen er uiteindelijk voor dat het pand behouden blijft voor de toekomst en dat Rembertus trouwt met zijn ware liefde.

Het massaal toegestroomde publiek genoot beide avonden met volle teugen van het zelfgeschreven theaterspektakel waarin een lach en een traan hand in hand gingen en complimenteerden de spelers na afloop met een staande ovatie en een warm applaus. Een groot compliment voor de school, die heeft laten zien dat je met een enthousiaste groep vmbo-leerlingen en docenten een indrukwekkend theaterspektakel neer kan zetten dat saamhorigheid uitstraalt en waarin talenten van leerlingen ontdekt worden. Waar een kleine school groots in kan zijn!

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !