Menkemaborg maakt kans op kasteelprijs

UITHUIZEN – Museum Menkemaborg in Uithuizen maakt kans op de titel Meest romantische kasteel van Nederland. Stichting Dag van het Kasteel organiseert dit jaar voor de eerste keer de publieksprijs voor het meest romantische kasteel. Alle liefhebbers van kastelen en buitenplaatsen worden opgeroepen om hun keuze door te geven via www.kastelenverkiezing.nl.

Wanneer de Menkemaborg de wedstrijd wint, ontvangt de borg €15.000. Het publiek kan tot 1 mei 2023 zijn stem uitbrengen. Onder de stemmers wordt een kasteelovernachting voor twee personen inclusief diner verloot. De winnaar van de verkiezing wordt 29 mei 2023 (Tweede Pinksterdag) bekend gemaakt op de website www.dagvanhetkasteel.nl.

Vanaf 3 april 2023 kan iedereen vanaf 18 jaar zijn of haar keuze doorgeven en vandaag werd de tussenstand bekend gemaakt. De Menkemaborg behoort tot de tien ‘meest romantische kastelen’ van Nederland. Het publiek heeft nu nog twee weken om de Uithuizense borg aan de felbegeerde prijs te helpen.

De Menkemaborg zet alles op alles om de eigen directe achterban – buren, vrijwilligers, dorpsgenoten, liefhebbers – te overreden hun stem uit te brengen. Dat doen ze door mensen aan te spreken via de nieuwsbrief, de website en posts op de social mediakanalen.

Directeur Afiena van IJken: “15.000 euro is serieus geld. Wij kunnen dat bij de Menkemaborg goed gebruiken voor het behoud van dit unieke erfgoed. Met ons sprookjesachtige hemelbed, de weelderige rozentunnel en de idyllische lusthof met ‘parterres de broderie’ zijn wij werkelijk het meest romantische kasteel van Nederland.”

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.