Presentatie nieuwe cd Harry van Lier op Andledon

DEN ANDEL – Komende zondagmiddag (23 april) presenteert zanger-gitarist Harry van Lier zijn nieuwste cd ‘I Don’t Play No Rock ‘n’ Roll’ op Cultuurerf Andledon in Den Andel. Tijdens de presentatie speelt Van Lier zijn gehele cd.

Het is alweer de vijfde cd van Van Lier. En traditiegetrouw wordt ook deze cd op Cultuurerf Andledon aan het publiek gepresenteerd. De cd is geheel live opgenomen in zijn thuisstudio in

Oldehove. Als uitgangspunt gebruikt hij de country-blues uit de jaren 30 van de vorige eeuw. Ook is Van Lier geïnspireerd door de twee reizen naar de Mississippi Delta in de VS die hij de afgelopen jaren maakte. Tijdens deze reizen heeft hij veel lokale bluesartiesten ontmoet (waaronder Pat Thomas) en nam deel aan diverse jamsessies.

Van Lier schrijft vooral weemoedige, soms cryptische teksten over liefde, verlangen, angst, leven en

dood omlijst met de nodige humor. Het album is een mengeling van traditionele Blues en zijn eigen interpretatie daarvan, waaronder een franstalig nummer. Van Lier tekent op de cd voor zang, gitaar en mondharmonica. Op enkele nummers speelt Richard Koster mondharmonica. Koster speelt ook bij de cd-presentatie.

Van Lier begon op veertienjarige leeftijd met gitaarspelen en liedjes schrijven in de bluestraditie. Als twintiger stapte hij over naar de contrabas en studeerde hij Jazz aan het Conservatorium in

Groningen. In de jaren tachtig van de vorige eeuw maakte Van Lier furore als bassist in de legendarische band AA & the Doctors. Na vele jaren als side man op het podium te hebben gestaan, treedt hij de laatste jaren met veel succes zélf op de voorgrond met eigen composities. Dit leidde in 2014 tot zijn eerste solo cd, getiteld DiGaHoLe. Later volgden de cd’s Bones Boy, La Vache en Devil Done Got In You.

De cd-presentatie start zondag 23 april om 15:00 (inloop), met om 15:30 het optreden. De entree is gratis.

Lokatie: Andledon, Kruisweg 6, Den Andel

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.