UITHUIZEN – Met ingang van het komend seizoen is Klaas van der Ploeg hoofdtrainer van Noordpool UFC. De in Winsum woonachtige oefenmeester keert zo terug naar de club waar hij als keeper ooit begon.

Als trainer was hij eerder werkzaam bij Corenos, Hunsingo, Aduard 2000, de dames van Oranje Nassau, VV Stedum, FC LEO en is thans bezig aan zijn 4e seizoen bij VV Eenrum. Sportieve hoogtepunten voor Van der Ploeg waren de promoties naar de 3e klasse met zowel Corenos (2010) en FC LEO (2015, kampioen). Daarnaast zijn de promotie met Aduard 2000 (2002) en het winnen van de KNVB-beker met de dames van Oranje Nassau Groningen in 2005 mooie momenten geweest. Echter, zijn rentree als trainer op de noordelijke voetbalvelden, nadat hij in juli 2016 onverwachts wegens gezondheidsredenen als trainer van FC LEO moest stoppen, staat met stip op één.