Trio Trabant: muziek uit ‘Zuid-West Zigeunië’

KLOOSTERBUREN – Op vrijdag 26 mei speelt Trio Trabant traditionele muziek uit Hongarije, Transsylvanië, Roemenië én zigeunermuziek op Podium Nicolaaskerk in Kloosterburen. 

Trio Trabant uit ‘Zuid-West Zigeunië’ komt voorrijden in Kloosterburen. Deze avond vult de kerk zich met de melancholische klanken van viool, kontra en contrabas, klarinet en taragot, gitaar, accordeon en natuurlijk zang. De muziek zal bij Podium Nicolaaskerk prachtig tot zijn recht komen. Extra bijzonder zijn de unieke instrumenten uit de landen waar de Trabant ooit rondreed, zoals de gardon, trompetviool en kanna.

Melancholie

De zigeuner-muzikanten van Trabant zijn elke stijl machtig en spelen daarnaast hun eigen traditionele muziek. Ze spelen meerdere instrumenten en wisselen veel af. Naast de melancholie van hajnali en doina, zweept de muziek op tot de dansbare csárdás en invertita of de virtuoze cingeralas.

Trio Trabant: Hilde Kertész (viool, trompetviool, zang, contrabas, kanna),  Winfried Veenker (zang, kontra, accordeon, viool, gitaar) en Frank de Jong (contrabas, taragot, klarinet, gardon, kanna, zang, herdersfluit, gitaar).

Podium Nicolaaskerk, Sint Jansstraat 8 te Kloosterburen

Aanvang: 20.00 uur. Entree: € 12,50. Kaarten bestellen via www.triotrabant.nl.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.