Expositie Bastiaan de Groot in Kerkje Klein Wetsinge

KLEIN WETSINGE – In het kerkje van Klein Wetsinge zijn nog tot en met zondag 4 juni houtskooltekeningen van Bastiaan de Groot te zien. Hij exposeert een combinatie van houtskooltekeningen, beelden en schilderijen. Deze tekeningen gaan voornamelijk over het Groninger landschap, met een nadruk op schepen.

Bastiaan de Groot uit Groningen is beeldhouwer en woont zelf op een schip, vandaar zijn affiniteit met het onderwerp schepen. Hij heeft een behoorlijke naam gevestigd als abstract en conceptueel beeldhouwer in onder andere marmer en graniet. Als beeldhouwer heeft hij werken staan in parken, bij ziekenhuizen, scholen en particulieren. in binnen- en buitenland.  Ook staan er monumentale beelden van zijn hand in de Hof van Saksen en bij hem thuis .Hij werkt voornamelijk in marmer en graniet, zowel figuratief als abstract-conceptioneel. Daarnaast maakt hij schilderijen en houtskooltekeningen: vooral  van schepen en het Groninger land.

Als jongetje was Bastiaan regelmatig in de kerk van Klein Wetsinge te vinden, waar zijn vader dominee was. Dit maakt de kerk voor hem een extra bijzondere locatie voor een expositie, zegt Olaf de Bont, gastheer van Kerk Klein Wetsinge

Het kerkje van Klein Wetsinge is geopend van donderdag tot en met zondag van 10.30 tot 17.00 uur./BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !