Gewas-themabijeenkomsten in juni bij SPNA-locatie Ebelsheerd

MUNNEKEZIJL/NIEUW BEERTA – De jaarlijkse open dagen van SPNA Agroresearch zullen in 2023 plaatsvinden middels 4 themabijeenkomsten in de maanden juni en juli. Op deze gewas-specifieke bijeenkomsten is iedereen welkom om meer te horen over de verschillende proefvelden die in de gewassen liggen. Middels rondleidingen krijgen de bezoekers hiervan alle ins- and outs te horen van de proefvelden, en daarmee de laatste ontwikkelingen op diverse thema’s in de akkerbouw.

Wanneer men aan de geleide tours deelneemt, is het mogelijk om een spuitlicentie-punt thema ‘teelt’ te krijgen. Daarnaast zijn er op twee momenten spuitlicentiepunten voor het thema ‘veiligheid en techniek’ te behalen. In samenwerking met Aeres Training Centre wordt dit mogelijk gemaakt. Informatie over de verplichte aanmelding vooraf is te vinden via www.spna.nl. Ook iedereen die niet komt voor een spuitlicentie-punt is van harte welkom en zal ook middels de tours een rondgang maken langs de velden.

De eerste bijeenkomst is op dinsdag 13 juni, in de avond van 19-22u. Op deze avond staan suikerbieten, uien en veldbonen centraal op de locatie Ebelsheerd in Nieuw Beerta. Tevens zal er een interessante lezing worden verzorgd door HLB/Groene vlieg over probleem insecten en de inzet van de Steriele Insecten Techniek ter bestrijding van de uienvlieg. De tweede bijeenkomst zal zijn op dinsdag 27 juni van 13-18u. Op deze ‘graanmiddag’ staat het graanproefveld aan de Verlengde Hoofdweg nabij Nieuw Beerta/Drieborg op het programma. Bezoekers zullen hier op de hoogte worden gebracht van het lopende onderzoek naar o.a. bemesting, fungiciden, rassenonderzoek en ook biostimulanten/bladmeststoffen. Daarnaast zal het zaaien middels een drone toegelicht worden: een innovatieve manier met vele uitdagingen en mogelijkheden! Voorafgaand aan deze middag is het mogelijk om van 10-12:30u een spuitlicentiepunt ‘veiligheid en techniek’ te behalen door aan te sluiten bij een bijeenkomst op SPNA locatie Ebelsheerd. Hier zal een bijeenkomst zijn met als thema’s precisie-technieken in granen en ook het reduceren van emissies. Ook belangstellenden die niet voor een spuitlicentiepunt komen zijn uiteraard welkom.

In juli vinden vanuit SPNA locatie Kollumerwaard op 4 juli de Aardappeldag en op 18 juli suikerbieten+ui+veldboon avond plaats. Voorafgaand aan deze laatste avond is er een mogelijkheid voor een ‘veiligheid+techniek’ spuitlicentiepunt.

Meer informatie over alle bijeenkomsten en ook het vooraf aan melden voor een spuitlicentie-punt zal via www.spna.nl beschikbaar komen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !