Winsum nog mooier en vooral bloemrijker

WINSUM – Een bloemrijk initiatief heeft Winsum, in 2020 door de ANWV uitgeroepen tot het allermooiste mooiste dorp van Nederland, nog mooier gemaakt. Afgelopen jaar hebben initiatiefnemers Magne Beukema en Tina Lantink bewoners en ondernemers rondom de Winsumer bruggen benaderd of er draagvlak zou zijn voor bloembakken aan drie bruggen: de brug in de N361, de Boog en de Jeneverbrug. Die bleek er zeker te zijn.

Diverse omwonenden en ondernemers uit de Ooster- & Westerstraat, Hoofdstraat Winsum, Winsumerdiep, CF van Sijtzamastraat, Havenstraat, Trekweg en Haven, en wat enthousiastelingen elders uit Winsum, hebben een bijdrage geleverd aan de aanschaf van 20 cortenstalen bakken. Daarnaast hebben diverse omwonenden een jaarlijkse bijdrage toegezegd voor de invulling van de bakken met kleurrijke zomerbloeiers.

Inmiddels hangen de bakken aan de bruggen en komen er alleen maar lovende reacties binnen, zo latende de initiatiefnemers. Het is al met al een prachtig burgerinitiatief, waar alle bewoners en bezoekers van Winsum plezier van hebben.

Foto: vl.n.r.: initiatiefnemer Magne Beukema en ‘bijdragers’ Anneke Nicolay, Dirk Wieringa en Annemiek Pannekoek

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.