Brandweer Uithuizen moet twee keer uitrukken

UITHUIZEN – In de nacht van zaterdag op zondag moest de brandweer van Uithuizen tegen kwart voor één uitrukken voor een containerbrand aan de Ripperdadrift in het dorp. De inhoud van een bouwcontainer bleek in brand te staan. De oorzaak is onbekend, maar de brand lijkt te zijn aangestoken. Na kort bluswerk konden de brandweerlieden weer huiswaarts keren.

’s Ochtends, rond kwart over 8, kreeg de brandweer opnieuw een melding van een brand. Dit keer betrof het een gebouw van Waterschap Noorderzijlvest buiten het dorp. Vanwege de geïsoleerde ligging is de brand waarschijnlijk pas laat ontdekt, zodat er niets meer viel te redden en de brandweer slechts kon nablussen.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.