Ondernemers in Leens zoeken een ondernemer

LEENS – De ondernemersvereniging van Leens zoekt een ondernemer. Het gaat om de invulling van een nog te bouwen winkelpand op het grasveld tegenover de ingang van de Jumbo. 

Wie regelmatig in het centrum van Leens komt, kent het wat verloren veldje bij de ingang van de Jumbo. Ooit was het plan dat dit kavel ontwikkeld zou worden, samen met winkelcentrum De Marren. Het werd toen ‘Bouwblok 3’ genoemd. Het is tien jaar lang dat het bij een plan is gebleven. De nieuwe eigenaar van het winkelcentrum, de Zuidhollandse belegger Van der Laar die het enkele jaren geleden van het Rotterdamse Leyten Vastgoed heeft gekocht, is bereid te investeren in een nieuw pand op het grasveld. In het kader van het centrumplan voor verdere vitalisering van het centrum, heeft de Leenster ondernemersvereniging het initiatief genomen deze plek in te vullen. Dit in overleg met de gemeente, en de gemeente die op zijn beurt weer op de achtergrond in goed contact staat met de investeerder die er niet erg aan hecht in het middelpunt van de belangstelling te staan. Het initiatief is deel van het gehele centrumplan dat binnenkort wordt bekend gemaakt.

De secretaris van de Ondernemersvereniging Hogeland West, Herbert Schouten: “De ondernemers en bewoners in Leens vinden het zonde dat hier een veldje braak ligt, midden in het centrum. Door hier een gebouw neer te zetten, wordt het centrum knusser en gezelliger, zeker als daar een aantrekkelijk bedrijf in komt. Denk aan een leuke winkel of misschien wel een terras op een prima plek: recht tegenover de ingang van de Jumbo-supermarkt. De samenhang van het winkelcentrum met de winkels aan de Valge wordt er door versterkt.”

De huidige eigenaar heeft bij de Ondernemersvereniging Hogeland West aangegeven het terrein wel te willen ontwikkelen en heeft ook wel ideeën over wat hier goed kan passen. De eigenaar heeft een voorkeur voor winkels, horeca of publieksgerichte dienstverlening, als goede aanvulling op het bestaande winkelbestand.

Schouten: “We willen ook graag de lokale behoefte peilen. We roepen iedereen die belangstelling heeft zich hier in de toekomst te willen vestigen, contact op te nemen met de Ondernemersvereniging Leens, via de mail. Op basis van de behoefte maakt de eigenaar, in nauw overleg met bewoners en ondernemers, een plan. Uiteraard letten wij er daarbij op dat het plan passend is voor Leens en het totale centrumplan,” aldus de oproep van de ondernemersvereniging.

Berto Merx

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.