Voorjaarserwtensoep 8 juni 2023 Ingredieënten voor 4 personen. 1.2 l heet water 2½ groentebouillonblokjes 400 gr gesneden snijbonen 75gr parelcouscous 10 gr verse dille 7.5 gr verse munt 100 gr witte kaas 450 gr diepvries tuinerwten. Bereiding: Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook. Voeg de snijbonen toe en kook 7 min. Kook ondertussen de parelcouscous 5 min. en giet af. Snijd de dille grof, zodat je mooie pluimpjes krijgt. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes, laat de kleinste blaadjes heel. Verkruimel de witte kaas. Voeg de tuinerwten en parelcouscous toe aan de soep en kook nog 3 min. op hoog vuur. Voeg de dille toe en verwarm nog 1 min. op laag vuur mee. Verdeel de soep over kommen. Bestrooi met de kaas, munt en wat versgemalen zwarte peper. Serveer direct. Eet smakelijk en tot volgende week. Nieuws