Hogelandster koren actief op korenfestival ZingZing! in de Oosterpoort

GRONINGEN – Zangliefhebbers kom luisteren en zing mee: het festival voor koren en zangers keert terug! Koorplein Noord-Nederland en het KultuurLoket organiseren op zondag 18 juni een nieuwe editie van ZingZing! in de Oosterpoort te Groningen. Aan het korenfestival doen ook drie Hogelandster koren mee. 

ZingZing! is een inspiratie- en ontmoetingsfestival voor alle koren en individuele zangliefhebbers in Groningen. Het programma start om 10:00 uur en de dag wordt afgesloten met een gezamenlijk lied om 16:30 uur. Net als voorgaande edities zijn er weer een flink aantal podiumplekken voor deelnemende koren. Meer dan twintig koren treden op. Daarnaast zijn er voor de koorzangers en het publiek diverse workshops:

*             Gebruik kopstem-borststem – door Wilfred Reneman

Tijdens deze workshop wordt Adele’s “Make You Feel My Love” op verschillende toonhoogtes gezongen. Hierbij ligt de focus op de borst- en kopstem. De workshop is toegankelijk voor beginners en gevorderden.

*             Musicalzang – door Mariska Pronk

Tijdens de workshop Musicalzang maak je kennis met zangtechnieken uit de musicalwereld. Door middel van verschillende stemoefeningen ontdek je hoe een stem ingezet kan worden om elkaar te versterken.

*             Voice & Physique – door Panda van Proosdij

De workshop “Voice & Physique”, ontwikkeld door Panda van Proosdij, richt zich op het verbeteren van de stemkwaliteit door middel van een bewustere lichaamshouding en fysieke expressie.

*             Leer een canon vanuit beweging – Panda van Proosdij

In deze workshop leer je een canon volgens de embodied learning methode, waarbij je de tekst en melodie leert door middel van beweging.

*             ‘The Vocal sound of Rammstein’ – door Hans Kaldeway

Voor deze workshop wordt er gedurende één uur één nummer van Rammstein ingestudeerd. Aan het eind van de dag is er een uitvoering voor publiek, in de Kleine Zaal.

Koren

Er doen 21 koren mee uit de gehele provincie. Ook uit Het Hogeland doet ook een drietal koren mee:

Warffums Mannenkoor

Opgericht in 1899 is het Warffums Mannenkoor uitgegroeid tot een koor dat niet meer is weg te denken uit de regio. Het koor zingt 2-, 3- of 4-stemmig, a capella of met pianobegeleiding. Het repertoire varieert van modern tot klassiek en omvat diverse talen.

Zangkoor Hoge & Lage der Aa uit Adorp

Het zangkoor Hoge & Lage der Aa is een vierstemmig koor dat een mix van oudere en nieuwe popsongs zingt, zowel in het Engels als in het Nederlands, en af en toe een liedje in het Frans of Duits. Het koor wordt geleid door dirigent Joan Vos.

Gemengd Zangkoor Usquert 

Gemengd Zangkoor Usquert bestaat uit 19 leden en staat onder leiding van Liesbeth van Hoffen. Het koor zingt met plezier diverse liederen.

Kaartverkoop

Kaarten voor het korenfestival ZingZing! kosten € 8,00. Houders van de Stadjerspas kunnen voor 2,50 een kaartje kopen.

De kaarten zijn via Theater Oosterpoort te koop bij de kassa of online op www.spotgroningen.nl/programma/korenfestival-zingzing/

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !