Wandelmedaille in Eenrum makkelijk verdiend

EENRUM – Waar je in omliggende dorpen vier avonden moet lopen om een medaille te verdienen, hoef je in Eenrum maar drie avonden op pad voor het meedoen-presentje. En “hij is ook nog van puur goud” zegt een deelnemer, die niet bij naam genoemd wil worden, in het Gronings. Laten we hem voor het gemak Jacob noemen.

Het is vrijdagavond. Jacob is de afgelopen drie dagen met z’n kleinkinderen aan de wandel geweest en geniet, nadat hij de Avondwandel3daagse van Eenrum heeft voltooid, van een “welverdiend flesje bier”, vindt hij. Jacob, die wel van gezelligheid houdt, blijft niet lang aangezien hij zich zaterdag op tijd moet melden in Friesland: “Ergens achter Heeg, ik ga Skûtsjesilen met m’n Friese collega’s.” Ik weet zeker dat Jacob, wanneer hij de zeilreis heeft voltooid, ook een welverdiend biertje krijgt.

Organisatie tevreden

Greetje Baars, van de W3D-commissie van de VvV Eenrum, kan terugkijken op een zonnige, leuke wandel3daagse in en rondom Eenrum. “Er deden 145 deelnemers aan mee, waarvan 134 de korte afstand (5 km) hebben gelopen, 11 kozen voor de dubbele afstand. Zonder onze vrijwilligers die onderweg zaten, de verkeersregelaars en EHBO-ers is een wandel3daagse ondenkbaar. Namens de organisatie willen we ze dan ook heel hartelijk danken voor hun hulp.”

“En natuurlijk onze sponsoren niet te vergeten: Appie v/d Horn voor de lekkere eierkoeken, Marten van Esch voor de gezonde hap, appel of een banaan en Coop Bijlholt voor de zakjes chips die uitgedeeld zijn. Wij zijn blij dat het een geslaagde evenement is geweest en hopen alle deelnemers volgend jaar weer te zien. Nu op naar de kermis*, met de paardenraces, fietsencross en grasbaanraces” vult ze ter promotie van ‘haar Eenrum’ nog even aan.

Gouden Medailles

Het is 20.00 uur, de deelnemers van de 5 km zijn allemaal al terug, het is nog wachten op de wandelaars die de dubbele afstand lopen. Rond kwart over acht is dan alles binnen en heeft iedereen z’n gouden aandenken om de nek gehangen gekregen.

Glunderend en vol trots lopen ze nog een tijdje rond. Kinderen ravotten, ouderen evalueren of kletsen over andere dingen des levens. Met een welverdiend frisje of biertje !!

Ard Torrenga

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.