2e Klompenbokaal Eenrum een groot feest

EENRUM – Zaterdag was de tweede editie van de vorig jaar in het leven geroepen Klompenbokaal. Op 4 veldjes werd het 7 tegen 7 toernooi onder tropische temperaturen afgewerkt. De gezelligheid was de grote winnaar. 

Ondanks een aantal late afzeggingen op vrijdagavond stonden er toch nog 10 herenteams en 5 vrouwenteams op het wedstrijdschema. Zij gingen de strijd met elkaar aan om de felbegeerde Klompenbokaal in de wacht te slepen. Uiteraard handgemaakt door Robert van der Meulen van de plaatselijke klompenmakerij, die de prijzen hoogstpersoonlijk uitreikte aan de winnaars.

Foto’s: Joop Rensema

De organisatie kon terugzien op een vlekkeloos en sportief verlopen toernooi. De voetballers hielden rekening met de hitte en elkaar. Tijdens het toernooi zorgde DJ Bernard voor een gemoedelijke sfeer. Tussendoor was er genoeg te eten en te drinken, net als na afloop van het toernooi. Dj Bernard had de feeststemming er inmiddels aardig in, dat met een optreden Zanger Klaus het hoogtepunt bereikte en voor een zeer geslaagde dag op Sportpark Eenrum zorgde.

Foto’s: Joop Rensema

Bij de mannen won Hoogkerk (aka High Church-City) geworden, door in de finale de penaltyreeks beter te nemen dan Bedum. Tevens heeft dit team de gewonnen hapjesschaal van vorige jaar (toen de 2de prijs) laten graveren en omgetoverd tot “het leukste team” prijs. Deze hebben ze uitgereikt aan het “Ode aan Sikko” team, bestaande uit oud gedienden van VV Eenrum, die de basisbeginselen van het voetbal zo’n halve eeuw geleden zijn bijgebracht door Sikko Schut.”
Bij de dames kwamen de grote winnaars uit Onderdendam. Ook zij waren erg blij met het resultaat en namen heel graag de prachtige bokaal in ontvangst.

Ard Torrenga

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !