Soli Deo Gloria verblijdt publiek met vrolijke zomerconcert

UITHUIZERMEEDEN – Zaterdag 10 juni gaf muziekvereniging Soli Deo Gloria in Het Anker een zomerconcert. In een ‘uitverkochte’ kerk kon het publiek genieten van muziek, afgewiseld met ‘campinghumor’ van MOP, de plaatselijk toneelvereniging. Ook werden een aantal leden in het zonnetje gezet vanwege hun jaren lidmaatschap van Soli Deo Gloria. 

Boukolien Woltjer begeleidde het publiek door het speelse programma. Van twee kanten muziek: Deze keer werd er geen strak programma gevolgd, maar werden er zomerse taferelen ‘op de camping’ gepresenteerd, waarbij het publiek vanuit twee kanten werd getrakteerd op zomerse muziek. De fanfare aan de ene kant van de zaal, aan de ander kant de slagwerkgroep, in samenwerking met Excelsior Groningen,

Jubilea

Uiteraard werd er ook weer stilgestaan bij jubilarissen binnen de muziekvereniging. Mensen die al jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor Soli Deo Gloaria. Een jubileumspeld en bijbehorende oorkonde voor 12,5 jaar lid zijn kregen Menke Ubbens, Annette Rijploeg en Tim Overdijk. Germ Tiemersma, Alexandra Visscher, Erik Smit en Ria Elderman kregen de speld en oorkonde voor 40 jaar lidmaatschap, terwijl Geert Veldman en Fine Smit hun 50-jarig jubileum vierden.

Soli Deo Gloria kreeg na afloop van de feestelijk avond louter positieve reacties. Het zomerconcert kan daarmee als geslaagd worden gezien en een editie 2024 lijkt dan ook vanzelfsprekend.

Ard Torrenga

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.