Aanstekelijk enthousiasme in Noordpolderzijl

NOORDPOLDERZIJL – Noordpolderzijl heeft naast de waddenhaven en café ‘t Zielhoes ook de noordelijkste kampeersite op het vaste land. Achter de waddendijk zijn twee enthousiaste ondernemers neergestreken. Sjoerdje Drijfholt en Lisanne Dekker zijn met hun bedrijf Grounded Experience door de gemeente Het Hogeland uitverkoren om de trekkershutten, de camper- en kampeerplaatsen te beheren.

Allebei zijn ze geboren in Drenthe respectievelijk 38 en 30 jaar geleden maar inmiddels geworteld in Groningen. De één woont in Garnwerd en de ander in de stad Groningen. Gestart vanaf het Suikerunie terrein hebben ze hun vleugels als ondernemers uitgeslagen. Ze willen hun klanten, veelal kleine teams, speciale ervaringen meegeven. De omgeving, het landschap, de natuur en het erfgoed en ook de omstandigheden (jaargetijde, vroege ochtend of met volle maan) nemen daarin een centrale plaats.

Sjoerdje: “Ik heb een racefiets en op de tochten door de provincie ben ik de mooiste plekken tegengekomen.” Om met een gulle lach te vervolgen: “Het lijkt erop dat ik ze niet uitkies maar andersom. De plekken kennen mij.”

Met hun aanstekelijke enthousiasme tonen ze zich ware ambassadeurs voor Groningen en het Hogeland, precies datgene wat de gemeente zocht. Voor Sjoerdje is dat niet zo vreemd. Ze heeft jaren als campagnemedewerker voor Marketing Groningen gewerkt.

Elke locatie die ze gebruiken neemt een speciale plaats in en Noordpolderzijl staat voorop in de agenda. Ze zijn verguld met deze unieke mogelijkheid. Voorop staat dat het kleinschalig moet blijven. Daar is de filosofie en werkwijze van het bedrijf op gebaseerd. Sjoerdje: “Wij willen onze klanten op een niet alledaagse manier kennis laten maken met de schoonheid van de omgeving, op speciale plaatsen en op speciale tijden, ludieke roadtrips, sup-experience en wandelingen bij volle maan als voorbeeld.”

Binnen hun concept past het om nauw samen te werken met andere ondernemers. Zo wordt er bijvoorbeeld met wildpluk-gids Sanne Scheltema samengewerkt en met lokale horeca of cateraars, liefst met een mooie twist. Dat geldt ook voor de uitbaatster van het café ’t Zielhoes. “De contacten zijn hartelijk en onze filosofie spreekt haar aan, dus dat komt vast goed. Belangrijk is dat je elkaar wat gunt, anders werkt het niet”, zo stelt Lisanne die, net als Sjoerdje de provincie regelmatig verkend met haar racefiets. “We zijn ook in Drenthe actief en hopen ons concept later ook uit te rollen naar Friesland. Ideeën zijn er genoeg maar nu ligt eerst de focus op Noordpolderzijl”.

De komende tijd worden de trekkershutten gereedgemaakt en het interieur wordt “esthetisch” opgewaardeerd, kortom van oudbakken naar eigentijds. Er komt op tijdens het gesprek een camper aangereden. “Even kijken of het systeem met de slagboom werkt”. Er kunnen maximaal 5 campers staan en zonder code komen ze niet door de slagboom. Een van de projecten die ze hebben opgepakt is het organiseren van een ontbijt (van 8-10 uur) op 24 juni maar dat dan wel op de dijk bij het Uithuizerwad, een eindje verderop. Ze zijn er helemaal klaar voor.

Wiebe van der Ploeg

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !