Geen piekbelasters landbouw of industrie in Groningen

GRONINGEN – In de provincie Groningen zijn geen piekbelasters. Noch de agrarische noch de industriële sector komen voor op de lijst van bedrijven die teveel stikstof produceren bij een kwetsbaar natuurgebied.

De lijst is samengesteld door het RIVM en door het landbouwministerie gepubliceerd in het kader van het openstellen van de opkoopregeling voor piekbelasters.  Deze lijst heeft de agrarische en industriële sectoren bij elkaar gezet.

De provincie Groningen heeft met de Lieftinghsbroek bij Vlagtwedde  slechts één Natura 2000-gebied waar het provinciebestuur vergevorderd stikstofsaneringsplannen voor heeft. Hier is geen bedreiging van piekbelasting.

Dit betekent dat er in de provincie Groningen geen boerenbedrijven zijn die voor de 120 procent opkoopregeling in aanmerking komen. Voor de industrie gelden andere maatregelen.

Berto Merx

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !