Gezellige en lekkere Foodfestival Winsum

WINSUM – Zondag werd aan de Schouwerzijlsterweg, op de dorpsgrens, een foodfestival georganiseerd. Diverse trucs zorgden voor een verscheidenheid aan (vr)eterij, wat door de vele liefhebbers van lekker eten met alle plezier naar binnen werd gewerkt. 

Het voormalig veld 4 van vv Winsum, de club verhuisde een paar jaar geleden naar plan West, ligt er van de weg af troosteloos bij, maar eenmaal bij de omheining zie je bedrijvigheid en een feesttent, die vrijdagavond is gebruikt voor een pubquiz en de avond erop voor liefhebbers van Bingo.

Zondagmiddag is het veld voor de tent omgetoverd tot een foodfestivalterrein. Alle leeftijdscategoriën waren aanwezig en voor allen was er genoeg te kanen. Soms was het even wachten bij een bakplaat: ‘Goed bereid kost even tijd’. Maar genoeg bekenden om tijdens het wachten een praatje mee te maken. Of een drankje nuttigen. En dan, je vlees is klaar. Je kan gaan aanvallen. Het is verdomd lekker en is dan ook zo op. Je kijkt naast je en om je heen en ziet mensen die iets hebben dat je niet kent, maar er wel lekker uitziet. Even bij de kraampjes langs en……….. dat lijkt er wel op. De volgende bestelling is snel gedaan. Je vervalt in herhaling. Er komt zeker nog een ronde…………. en misschien wel meer.

Ard Torrenga

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !