Terugblik Hogelandster voetbalclubs seizoen 2022-2023 (1)

HET HOGELAND – Het seizoen van alle Hogelandster voetbalclubs, uitkomend in de standaardklasse, is ten einde. Eén club doet een stapje terug en één, twee, drie maakt maken spelen volgend seizoen een klasse hoger.

In deel één van de korte terugblik: 1e t/m 4e klasse

Zaterdagvoetbal

1e klasse

vv Winsum deed het goed. Na een prima start kwam een ietwat mindere periode (lees: minder punten), maar vanaf 1 maart kwamen de Winsumers op stoom en pakten in de laatste 12 competitiewedstrijden maar liefst 28 punten. Met de nieuwe trainer Fred de Boer, hij kwam over van 3e divisionist ACV in Assen, eindigden de Winsumers keurig in de middenmoot. Daarbij pakten de groen/witten een periode en mocht men zelfs spelen voor promotie naar de landelijke 4e divisie. Ondanks de uitschakeling in de eerste ronde van de nacompetite, kan vv Winsum de toekomst zonnig tegemoet zien. Fred de Boer kan verder ‘kneden’ aan zijn selectie en wellicht zit er volgend seizoen wel (rechtstreekse) promotie in.

2e klasse

SV Bedum kende een wisselvallig seizoen en leek in de winterstop met slechts 11 schamele punten in de problemen te zitten. Echter, de Bedumers herstelden zich, met april als top maand: 4 wedstrijden, 4 keer winst. Op de laatste speeldag stonden ze zelfs op ‘pole position’ om in eigen huis de derde periode in de wacht te slepen. Dit gebeurde niet, bleef een kans op promotie naar de 1e klasse uit, en spelen de Bedumers ook volgend seizoen in de 2e klasse.

3e klasse

Vanaf het begin was al duidelijk dat VV Noordwolde een moeilijk seizoen zou krijgen. Er werden gewoonweg te weinig punten gepakt, waardoor de Noordwolders nooit echt veilig hebben gestaan. Een seizoen lang tegen degradatie spelen bleek te veel van het goede, waardoor de geel-zwarten na 14 jaar 3e klasse een stapje terug moeten doen.

4e klasse

Met 11 punten uit 13 wedstrijden stond SIOS er eind februarie niet goed voor. Het degradatiespook waarde rond in Sauwerd. Tussentijds was ook nog trainer Henk Alssema vertrokken. Hij maakte de overstap naar de dames-beloftes van SC Heerenveen. Wilhem,van der Wiel, komend seizoen trainer van ZEC, werd aangesteld als trainer en kreeg slechts één opdracht: SIOS in de 4e klasse te houden. En dat lukte.

De Heracliden kende een redelijk stabiel seizoen. Wat winstpartijen en gelijke spelen, afgewisseld met nederlagen, waarvan de nederlaag op 11 februari bij nummer laatst SC Stadspark een hele dure leek te gaan worden. Gelukkig viel het achteraf mee en had De Heracliden op laatste speeldag genoeg aan de gelijkspel tegen ‘buurman’ om zich te handhaven.

Corenos had zich in het treffen met ‘Hera’ veilig kunnen spelen, maar dan had er met minimaal 5 doelpunten verschil gewonnen moeten worden. Dat gebeurde dus niet en daardoor waren de Roodeschoolsters, die vorig jaar waren gepromoveerd, gedoemd tot een p/d-wedstrijd tegen NWVV.

Ard Torrenga

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.