Dikke Bandenrace opstap naar Omloop van Bedum?

BEDUM – Dinsdag 13 juni werd voor de 39e keer de Omloop van Bedum gehouden. Een wielerwedstrijd voor amateurs, zowel vrouwen als mannen. Ook dit jaar werd er gecourst tussen het Boterdiep en het centrum. Voorafgaand aan het ‘grote werk’ wordt er sinds een paar jaar de Dikke Bandenrace gehouden, een wedstrijd voor basisscholieren. Het enthousiasme bij de kinderen was groot. Bij een aantal was ook het fanatisme aanwezig: de echte wil om de snelste te zijn. Wellicht zien we van deze groep over 10 jaar wel een paar kinderen terug in het wielerpeloton. Dorpsfilmer Henk Huitsing, hem ontgaat niets in zijn woonplaats, was erbij en maakte een sfeerreportage van het Bedumer wielerevenement.

Ard Torrenga

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !