Zomerse snelle curry met vis

Ingredieënten voor 4 personen.

 • 2 eetlepels zonnebloemolie
 • 2 grote uien, in ringen
 • 3 theelepels versgeraspte gember
 • 4 tenen knoflook, geperst
 • 3 eetlepel matig pittige kerriepoeder of currypasta
 • 2 kaneelpijpjes
 • 1 blik tomatenstukjes (400 gram)
 • 200 ml kokosmelk
 • 1 theelepel suiker
 • 600 gram witvisfilets, zoals pangasius, koolvis of schelvis
 • sap van 1 limoen
 • korianderblaadjes
 • zeezout en versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

Verhit de olie in een grote pan op middel tot laag vuur. Fruit de ui 6-8 minuten tot hij zacht is, roer af en toe. Voeg gember, knoflook, kerriepoeder of -pasta en kaneel toe en bak ca. 2 minuten mee. Schenk de tomatenstukjes en kokosmelk erbij en voeg suiker, een snufje zout en wat peper toe. Roer goed en laat ca. 10 minuten sudderen tot je een dikke saus hebt. Roer af en toe.

Snijd de vis in vierkanten van ca. 4 cm. Doe ze in de saus en breng deze weer aan de kook. Laat 4-6 minuten zacht koken tot de vis net gaar is. Roer een paar keer voorzichtig (je wilt de visstukjes niet kapot roeren). De vis gaart nog verder als je het vuur hebt uitgedraaid. Breng de saus op smaak met limoensap, en zondig zout en peper. Bestrooi met korianderblaadjes. Lekker met zilvervliesrijst.

Eet smakelijk en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !