Herbouw van woningen aan Wilgenbos begonnen

UITHUIZEN – Met de onthulling van het bouwbord is woensdagmiddag de herbouw van woningen aan de Wilgenbos begonnen. De schade aan de 31 woningen als gevolg van aardbevingen was zo ernstig dat de woningstichting Goud Wonen besloot om te slopen en opnieuw 29 woningen te bouwen.

De versterkingsmaatregelen van de 31 bestaande woningen aan de Wilgenbos waren zo fors dat Goud Wonen ervoor koos om de woningen te slopen en daarvoor 12 levensloopbestendige- en 17 gezinswoningen terug te bouwen. Het project wordt uitgevoerd door de Bouwgroep Dijkstra Draisma.

De bewoners aan de Wilgenbos konden kiezen om terug te keren naar de nieuwe woningen of in één keer te verhuizen naar een woning elders. In totaal kozen twaalf bewoners om in het voorjaar van 2024 hun intrede in de nieuwe woning te nemen. Tot die tijd wonen zij tijdelijk in een woning van Nationaal Coördinator Groningen aan de Nijversheidsweg.

Harry Oosting, bestuurder van Goud Wonen: “Deze nieuwe woningen aan de Wilgenbos zijn de eerste woningen in Uithuizen die vanwege de aardbevingen na sloop worden teruggebouwd. Een belangrijk moment in de grote versterkingsoperatie van Goud Wonen. Door dit samen met de architect en de bewoners te doen willen we kwaliteit toevoegen en de ziel in het dorp houden.”

­­De toekomstige bewoners dachten mee over de uitstraling en inrichting van de woningen. Architect De Deur in Huis maakte op basis daarvan het ontwerp en hield rekening met typische kenmerken van Uithuizen. Ook de openbare ruimte krijgt een upgrade, zo komen er meer groen en een speelplaats terug in de wijk.

In de komende jaren worden in Uithuizen honderden woningen van Goud Wonen gesloopt om vervolgens nieuwe energiezuinige en aardbevingsbestendige woningen terug te bouwen.

Berto Merx

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !