Terugblik Hogelandster voetbalclubs seizoen 2022-2023 (2)

HET HOGELAND – Het seizoen van alle Hogelandster voetbalclubs, uitkomend in de standaardklasse, is ten einde. Eén club doet een stapje terug en één, twee, drie speelt  spelen volgend seizoen een klasse hoger.

In deel twee van de korte terugblik: de 5e klassse

Zaterdagvoetbal

5e klasse

Rood Zwart Baflo werd met overmacht en ongeslagen kampioen. Het bleek de meest constante ploeg, met de meeste goals voor en de minste aantal tegentreffers. Na de degradatie een jaar geleden was de doelstelling vooraf duidelijk: promoveren middels het kampioenschap. Met trainer Willem Kluin kunnen de Bafloërs zich gaan opmaken voor de rentree in de 4e klasse.

ZEC, dat trainer Marinus Siekman begin april aan de kant zette, heeft met interim-trainer Jur Smit aan het roer in de laatste 5 wedstrijden de tweede plaats veiliggesteld en een periode gepakt. Dat betekende een promotiewedstrijd tegen Seta.

VV Warffum eindigde op de 7e plaats. De ploegen die hoger boven de Warffumers eindigden bleken over het hele seizoen genomen iets beter. Tegen de top 6 pakte het team van trainer Nico de Vries slechts 8 punten, de overige 17 punten werden tegen de nummers 8 t/m 11 bijgeschreven.

Zeester deed tot op de laatste speeldag mee voor een periode. Het was echter VV Ezinge, die met het tweede gelijkspel dit seizoen tegen kampioen Rood Zwart Baflo, de laatste periode (op doelsaldo) in de wacht sleepte. Zeester eindigde op een keurige vierde plaats, maar de Zoutkampers zullen vaak nog terugdenken aan 18 februari, toen het puntloze VV Eenrum, de eerste punten van het seizoen meenam uit Zoutkamp.

FC LEO kan terugzien op een prima seizoen onder nieuwbakken trainer Rowan Rozema. De ploeg speelt verzorgd voetbal, wat in de toekomst z’n vruchten zal afwerpen. Opmerkelijk zijn de uitslagen tegen Rood Zwart Baflo en ZEC, die beiden volgend seizoen uitkomen in de 4e klasse. Bij RZB verloren de Leensters in blessuretijd, het werd 3-2, terwijl de Bafloërs in Leens blij mochten zijn met 0-0. Tegen ZEC werd zowel thuis als uit met 1-0 gewonnen.

Voor Noordpool UFC is het seizoen verlopen zoals vooraf was ingeschat. Met een zeer jonge selectie werd er leuk gevoetbald, maar kwam het vaak fysiek te kort. Daarnaast ontbrak het te vaak aan slagvaardigheid om zichzelf te belonen in de wedstrijden waarin men beter was.

Voor VV Eenrum begon het seizoen dramatisch slecht. Het team van trainer Klaas van der Ploeg pakte pas de eerste punten op 18 februari, waarna een ‘succesreeksje’ volgde die op 8 april eindigde. In die periode, waarin wel twee keer ruim van ZEC werd verloren, werden verrassend genoeg liefst 10 punten gehaald, waarvan 9 tegen ploegen uit de top 6. Met deze 10 punten eindigden de Eenrumers als laatste.

Zondagvoetbal

5e klasse

Voor VV Kloosterburen is het een prachtig seizoen geworden. Na een aantal jaren een grijze muis in de 5e klasse te zijn geweest, met als dieptepunt seizoen 2018-2019 (6 punten, doelsaldo van 22-102) kwam, na twee afgebroken seizoenen door corona, halverwege vorig seizoen de ommekeer toen Willem Kluin interim-trainer werd. Het plezier bij de jonge Kloosterbuurders werd zichtbaar beter en er werden eindelijk ook punten gepakt. De stijgende lijn werd dit seizoen doorgetrokken met een vierde plaats en vervangende periode als resultaat. Dat in de 1e ronde van de nacompetitie na verlenging werd verloren van SVBC was jammer, maar ook niet meer dan dat. Promotie is leuk, maar geen must in Kloosterburen

Ard Torrenga

 

 

 

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.