“Wij zijn trots dat we de finale hebben gehaald”

OOSTWOLD – “Ik feliciteer Oostwold, maar het is wel sneu voor zo’n dorpje als Vierhuizen met 120 inwoners,” zegt Ingeborg Nienhuis. Zij is een van de drijvende krachten achter het dorpsfilmpje dat meedong in de wedstrijd van Groninger Dorpen: “Wij zijn trots dat we de finale hebben gehaald.”

De dorpsfilm van Oostwold is vanochtend uitgeroepen tot de winnaar van de wedstrijd ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de vereniging van Groninger dorpen, de Lutje Movie Awoard 2023. Jurylid Fieke Gosselaar van Centrum Groninger Taal en cultuur vatte het oordeel  samen: “Een originele raptekst die vol overtuiging en passend bij de beelden het hele verhaal van het dorp compleet maakt.”

De bijdragen van Baflo en Vierhuizen bereikten de finale waarna er digitaal door de inwoners van Groningen op de kandidaten kon worden gestemd. Nienhuis: “We hebben ontzettend veel plezier gehad om de film te maken. In de stemronde verliezen  kleine dorpen als Vierhuizen met 120 inwoners het van  grotere plaatsen. Dat weet je van tevoren wel.”

De dorpsvereniging van Oosterwolde kreeg in het multi-functioneel centrum De Gaveborg door gedeputeerde Tjeerd Van Dekken een cheque ter waarde van duizend euro overhandigd. Dit bedrag mag men vrij besteden aan de verbetering van de leefbaarheid van het dorp.

Berto Merx

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.