DWA/Argo eindigt seizoen met winst

WINSUM – Zaterdag speelden de korfballers van DWA/Argo de laatste wedstrijd van dit seizoen. De Waterpoort uit Sneek kwam op bezoek in Winsum. Bij de vorige ontmoeting wist DWA/Argo te winnen en ook ditmaal kon DWA/Argo de overwinning pakken. Na een ruststand van 8-7, werd de eindstand 17-13.

Het team van trainer-coach Lisette Hamminga was weer compleet en daarom startten ditmaal Ole Smedema en Yarin Smedema langs de lijn.

Om 14.30 uur ging het duel onder mooie, maar warme weersomstandigheden van start. Al snel wisten Nick Brandsma, Natasja van der Laan-Schuuring en Tom van der Laan te scoren. Daarna vielen tot aan de stand van 5-2 de doelpunten om en om. Nadat de Friezen twee maal trefzeker waren, stond de stand op 5-4, maar Nick Brandsma zorgde voor opnieuw een gaatje van twee verschil. Tot aan de rust lukte het beide ploegen niet om voor veel treffers te zorgen, want de ruststand was een magere 8-7 in het voordeel van de thuisploeg. Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel en beide ploegen oogden dan ook ontspannen en er was een leuke sfeer.

Na de rust was het de Waterpoort dat voor de gelijkmaker zorgde. DWA/Argo moest even een tandje bijschakelen en Nick Brandsma en Lieke Stoepker waren vervolgens beide trefzeker, waardoor er weer een gaatje van twee doelpunten was. Op dit moment in de wedstrijd kreeg Natasja van der Laan-Schuuring een publiekswissel. Zij zal voorlopig niet meer in actie komen binnen het vlaggenschip, vanwege haar zwangerschap. Yarin Smedema vulde haar plek in. Nadat de Friezen vervolgens de 10-9 wisten te scoren, waren Jildau Smedema, Lieke Stoepker en Sam Pestoor er samen verantwoordelijk voor dat er 13-9 op het scorebord kwam. Na deze doelpunten was het de beurt aan Nick Brandsma voor een publiekswissel. Ook hij zal niet meer in actie komen binnen het vlaggenschip van DWA/Argo. Brandsma doet een stapje terug en gaat volgend seizoen in een nieuw gevormd midweekteam spelen. Ole Smedema nam zijn plek in.

Ondanks dat er een stand van 13-9 was, gaven de Friezen zich nog niet gewonnen en waren twee maal trefzeker. Zo was er opnieuw een gaatje van maar twee doelpunten verschil. Lieke Stoepker kwam echter steeds beter in de wedstrijd en zij zorgde voor de 14-11. Het lukte DWA/Argo niet om ver uit te lopen, maar de Waterpoort slaagde er ook niet in om op gelijke hoogte te komen. Nadat de Friezen voor 14-12 zorgden, was het Sanne Schuuring die met een schot de 15-12 liet aantekenen. De Friezen scoorden nog één maal een treffer in deze wedstrijd, waarna Lieke Stoepker de laatste twee treffers in deze wedstrijd maakte. De eindstand werd 17-13.

Scores DWA/Argo: Lieke Stoepker (6x), Nick Brandsma (3x), Sam Pestoor (2x),Tom van der Laan (2x), Jildau Smedema (2x), Natasja van der Laan – Schuuring (1x), Sanne Schuuring (1x).

DWA/Argo mag nu moegestreden genieten van een welverdiende zomerstop en kan terugkijken op twee geslaagde seizoenen, zowel op het veld als in de zaal. Volgend veldseizoen komt DWA/Argo opnieuw uit in de 3e klasse. De eerste wedstrijd zal daarvoor waarschijnlijk op 9 september zijn.

Leo Schuuring

Stand:

Joure                     14-23

DTL                       14-20

DTS                       14-18

DWA/Argo             14-18

Olympia                 14-14

De Pein                  14-12

De Waterpoort       14- 4

Westergo               14- 3

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !