Zeer warme eerste 1/8 triatlon De Breede

WARFFUM – Zaterdagochtend werd in en rondom zwembad De Breede voor de eerste keer een triatlon gehouden: geen hele, maar een 1/8. 500 meter zwemmen, gevolgd door 21 kilometer fietsen en eindigen met 5 kilometer rennen. Met warm weer geen pretje.

Toch zijn ze er in zwembad De Breede zo’n 60 deelnemers, die ook onder tropische omstandigheden deze uitdaging aangaan. Het begin is prima, lekker in het water, maar dan moet je op de fiets, 21 kilometer over het Hoogeland. Een prachtige omgeving, waar je liggend op je fiets echter weinig van meekrijgt. En dan tot slot, als je de fiets hebt omgeruild voor hardloopschoenen, moet je nog 5 kilometer rennen. In de brandende zon.

Om niet te lang deze erbarmelijke omstandigheden van de wedstrijd – waar de triatleten overigens zelf voor hebben gekozen – te moeten ondergaan, kun het beste maar zo snel mogelijk de finish halen. Dan ben je er weer vanaf.

Dat moeten ook Martin Venhuizen uit Tynaarlo en Elise Kool uit Loppersum hebben gedacht. Venhuizen won bij de mannen in een tijd van 1.01.14 uur. Kool was de snelste bij de vrouwen in 1.13.54 uur.

Ard Torrenga

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.