Speciaal jongerenprogramma rond Circus Vakland het Hogeland

UITHUIZEN – Als Circus Vakland op 22 juni neerstrijkt in Uithuizen, zal een deel van het programma speciaal gericht zijn op jongeren. Zo is er op de vroege vrijdagavond van de 23e juni een dj-cursus (gratis toegang), wordt er op zaterdagavond een Panna KO-toernooi georganiseerd (2 tegen 2), en op zondag is er een Rodeostier-wedstrijd (wie blijft het langs op de stier zitten?). Alle toegang hierbij is gratis.

De DJ-cursus op vrijdag wordt georganiseerd door de Maatschappelijke Diensttijd Art Attack  en gegeven door DJ Julian Sembiring. De workshop leert je de basis van dj’en. Wat doet een dj? Hoe werkt de apparatuur? Hoe mix je twee nummers? De workshop is vrij toegankelijk voor alle jongeren van 14 t/m 27 jaar. Voor de workshop is geen ervaring vereist.

Verder is er op vrijdag ook nog een escape-caravan waarin je kunt kijken hoe je je in moeilijke situaties kunt redden, demonstreren bedrijven en verenigingen zien wat ze in hun mars hebben en is de Vaklandkaart te zien, vol opleidingen, stageplekken en werk/leerplekken. En dat allemaal geheel gratis – net als de voorstellingen van Karnivoale en doe-het-zelf-circus Salto op zondag.

De jongerenactiviteiten worden georganiseerd in samenwerking met Jongerenwerk Barkema & De Haan uit Baflo en Jongerencentrum Express uit Uithuizen.

Louis Stiller

Voor meer informatie: zie vaklandhethogeland.nl

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.