Kinder Waldridus Voettocht

BEDUM – Woensdag was het weer zover. De jaarlijkse Kinder Walfridus Voettocht voor de groepen 8 van de basisscholen in Bedum. Een wandeling door het dorp van ongeveer 3 km.

Tijdens de wandeling kregen de leerlingen de historie van Bedum en omgeving te horen en zien. Een stukje cultuur. De opzet van deze wandeling is dan ook; neem de geschiedenis van Bedum en zijn omgeving mee in je verdere toekomst.

De route is simpel. Eerst een bezoek aan de Walfridusschool waar een spreker uitleg geeft over de wandschilderingen die deze school rijk is. Vervolgens naar de Walfriduskerk waar ook heel veel vertelt wordt. Daarna was het doorlopen naar de kas van Bloemisterij Balkema (zie uitgelichte foto). Het is de plaats waar de eerste kerk/kapel van Bedum heeft gestaan. De waterput van het verdwenen kerkje is nog zichtbaar.

En uiteraard werd het beeld van Walfridus aan de Walfriduslaan bezocht, waarna de tocht werd afgesloten bij ’s Heeren Loo aan de Fazant.

“Wat Bonifatius was voor Friesland is Walfridus voor de geschiedenis van Bedum en zijn omgeving.”

Walfridusvoettocht 2023

Op de eerste zaterdag in september, dit jaar is dat op 2 september, wordt de Walfridusvoettocht gehouden. U kunt kiezen uit diverse afstanden: 5 ,10 ,15, 25 en 40 km.

Meedoen? Schrijf je nu in, klik hier. Inschrijven kan tot 31 agustus 20.00 uur.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !