Kunstvloed zoekt schilderende stoelenbezitters

ADORP/SAUWERD/WETSINGE – Kunstvloed 2023 start op vrijdagavond 8 september met een parade. Een parade van mensen die met een zelfgeschilderde stoel naar het Kunstvloedbaken op het Onstaborgterrein lopen. Voor deze parade is Kunstvloed op zoek naar stoelenbezitters in Adorp, Sauwerd en Wetsinge die hun stoel willen beschilderen. Deze beschilderde stoelen gaan de ‘Piramide van Kunstvloed’ vormen.

Mensen kunnen thuis of in een werkplaats een stoel beschilderen. Alle stoelen, inclusief hun eigenaren, gaan dan op 8 september in een parade naar het Onstaborgterrein. De stoet begint met de stoeleigenaren van Adorp, bij de spoorwegovergang aan de Munnikeweg. Deze groep loopt om 20.00 uur met muziek naar Sauwerd. De stoelen gaan mee op een platte kar, dus niemand hoeft te sjouwen. In Sauwerd wachten om 21.00 uur de Sauwerdse en Wetsinger stoelenbezitters bij het station. Daarna vervolgt de parade zijn weg naar de Onstaborg, naar een piramide waar we de stoelen aan ophangen. ’s Avonds is het baken feestelijk verlicht.

Met dit baken wil Kunstvloed de verbindingskracht van het evenement verbeelden. De kracht en essentie van Kunstvloed is namelijk dat het wordt gemaakt voor en door inwoners.

Mensen kunnen zich via de website www.kunstvloed.nl aanmelden. Dat kan tot 21 augustus.

 

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.