Marjolein Hennes exposeert kleurrijke schilderijen in de kerk van Zuurdijk

ZUURDIJK – Vanaf zaterdag 1 juli zijn er in de kerk van Zuurdijk schilderijen te zien van Marjolein Hennes. Marjolein Hennes was jarenlang viooldocent aan de Muziekschool Leiden. Op 6 mei gaf ze een concert in het kerkje van Zuurdijk. Toen bleek dat ze ook schilderde. De afspraak werd snel gemaakt, niet alleen een concert in dit kerkje maar ook een expositie.

Kleur en beweging, daarmee brengt Marjolein tot uitdrukking wat haar raakt. Vaak indrukken van landschappen, de ruimte… Al schilderend ontstaat het beeld, de -meestal abstracte- compositie. Vanuit het creatieve proces, kijkend, voelend, luisterend.

Haar eerste schilderlessen kreeg zij van Daniël Tavenier, de laatste jaren schildert zij bij de Leidse schilder Hans de Bruijn. Eerder exposeerde zij in Oegstgeest en Voorschoten. Marjolein woont in Leiderdorp, dus bijzonder dat ze nu gaat exposeren in de kerk van Zuurdijk.

De tentoonstelling in de kerk van Zuurdijk is te bekijken t/m 3 september. De kerk is dagelijks open.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !