Circus Vakland Leens start met dorpsavond

LEENS – Circus Vakland slaat van donderdag tot en met zondag zijn tenten op in Leens. Het programma begint donderdag om 19.00 uur met een dorpsavond in de circustent op het grasveld aan de Burgemeester E.P. van Iperensingel.

Dorpsbelangen Leens, Stichting Verenigingen Leens en Groninger Dorpen starten met een programma over het verleden en toekomst van het Marnegebied. Dorps- en streekbewoners kunnen meepraten over de regiovisie: wat is belangrijk voor de toekomst van dit gebied? Samen met debatavonden in andere Marnedorpen en een uitgebreide enquête- en flyeractie, zal dit de ingrediënten opleveren voor een rijke Marneregiotoekomst.

Daarna is het de beurt aan Job Tuma en Coen Smit die een hilarische Leenster Pubquiz in elkaar hebben gezet. Welk team weet het meest over zijn eigen dorp? Wie gaat er met de prijzen vandoor? Wie mee wil doen, kan zich tot woensdag aanmelden via dorpsbelangenleens@gmail.com onder vermelding van Pubquiz Circus.

Op vrijdag gaat het circus dan echt van start met twee voorstellingen van Karnivoale, demo’s, workshops en cursussen en in het begin van de avond een dj-cursus voor jongeren. Ook het hele weekend zijn er tal van activiteiten, onder andere op sport- en spelgebied. Zo is er een volleybalparcours van Merna, kunnen kinderen dieren schilderen met DoeZoo, zijn er circusworkshops en wordt in Verhildersum een film vertoond over de borg. Zondag staat er onder andere een high tea op het programma. Alle activiteiten zijn gratis.

Het complete programma is te vinden op de website vaklandhethogeland.nl.

Louis Stiller

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.