Eis van drie jaar gevangenis voor verkrachter asielzoekster

GRONINGEN – Justitie eist tegen een 32-jarige asielzoeker uit Eritrea een gevangenisstraf van drie jaar. Hij zou vorig jaar op 16 oktober een asielzoekster hebben verkracht in de berm van de weg tussen Zoutkamp en het tijdelijke asielzoekerscentrum buiten het dorp, aldus RTV Noord.

De verdachte ontkent de vrouw te hebben verkracht en evenmin seks met het slachtoffer te hebben gehad. Toch trof de politie, nadat de verkrachte vrouw de politie inschakelde, zijn sperma aan in de slip en de vagina van de verkrachte asielzoekster. Zij was net een dag in Nederland.

De verdachte geeft toe dat hij met de vrouw naar het dorp is gelopen om kleren te kopen. Op de terugweg ging het mis. De man ging op een bankje zitten om bier te drinken en een sigaretje roken. Zij liep door, hij rende achter haar aan, waarop hij haar tegen de grond werkte, probeerde te wurgen met haar hoofddoek en haar zei dat ze als vrouw moest doen wat hij wilde. Daarna heeft hij haar verkracht.

De vrouw wist te vluchten en schakelde, terug in het azc, hulpverleners in. De verdachte zegt geen idee te hebben hoe zijn sperma in de vrouw terecht is gekomen.

De opvang in Zoutkamp ging begin september vorig jaar open. De tijdelijke locatie was bedoeld om de overbelaste opvang in Ter Apel te ontzien. Er sliepen in Zoutkamp zo’n vijf- tot zevenhonderd asielzoekers, die in afwachting waren van hun aanmeldprocedure.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !