Biobakcrisis: Vrouw zijt ge, en luiers wassen zult u!

U en ik, eerzame burgers, getrouwelijk de gemeentebelastingen betalend zonder morren, altijd beleefd jegens ambtenaren en bij de gemeenteraadsverkiezing respectvol stemmend op de beste kandidaat. Ja, u merkte het vast al wel, ik stemde en stem sinds 1990 op GroenLinks.

De gemeentelijke biobakcrisis noopt ons tot verder onderzoek. Leuk, mensen, in de ochtend, met het krantje-croissantje-koffie  op het terras van mijn waarlijk sinds 1985 natuurinclusieve tuin zoals die in 2030 bij u er uit moet zien, de biobak onder handbereik, de telefoon met de app die vogelgeluidjes herkent is knettergek geworden van wat daar allemaal sjirpt en tjilp.

Ook leuk, zelf de gemeenteraadstukken lezen, over de biobakcrisis.

En wat wil de toch zo zeer aimabele en toch doorgaans kundige wethouder Arjen Nolles (GroenLinks)?

Een pilot voor katoenen luiers en dat moet effe 10 duizend euro gaan kosten. Nou is ‘pilot’ Gronings voor proefproject, dunkt me. Ja, hier op het Hogeland moeten we dat gaan doen, katoenen luiers beschikbaar stellen en kijken en napraten – evalueren – wat er gebeurt. Ja, we zijn hier een echt achter gebleven gebied, want – zoek even met Google – jaren geleden zijn dergelijke piloten al uitgevoerd, in Stad Groningen, in de meest gekke plaatsen in Nederland, allemaal piloten om het gebruik van katoenen luiers te stimuleren. Maar nee hoor, daar hebben we hier GroenLinkserig als we zijn, geen weet van en dat gaan we hier op het Hogeland nog eens effe lekker zelf piloten en daar overbodig allemaal centjes aan uitgeven. (Niet verder vertellen, die luierprojecten waren bepaaldelijk geen succes, om het vriendelijk te zeggen, maar dat hoeft de wethouder niet te weten anders krijgen we geen piloterij).

Oh, Mon Dieux, wat waren we gelukkig met die pampers. Mijn eigen Moeder de Vrouw bevrijd van de stankemmers, van in de week zetten, wassen, wassen en vouwen en vouwen, zoals mijn eigen moeder dat moest doen. De pamper is een van de weinige uitvindingen die bijgedragen heeft aan de verlichten van het huishoudelijk lot van onze vrouwen. En nou blijkt ook nog dat Omrin, onze uitstekende afvalverwerker, op superieure wijze luiers kan scheiden uit het afval en dat levert weer kostbare grondstoffen voor hergebruik op.

De pamper als toppunt van circulair afval, hoe mooier wil je het hebben?

Weet u het nog? Met de beweging ‘Marie wordt wijzer’, stimuleerden we onze vrouwen om de ketens van het aanrecht te verbreken en naar de avondschool te gaan, de moeder-mavo. Met de beweging ‘Marie is wijs genoeg’ stimuleerden we de meisjes om verder te leren. En vervolgens hen nog eens een keer te stimuleren om techniek te kiezen na de middelbare school. Dit alles om de volksvrouwen vooruit te helpen enzo, als links ideaal dat weg van het aanrecht naar school onze vrouwen vooruit zal helpen. Gut, ik lijk Jan-Willem Nanninga wel, maar dat is niet zo.

GroenLinks wil onze vrouwen – bevrijd van het aanrecht – aan de wasmachine kluisteren. Vrouw zijt ge, en luiers wassen zult u. En draaien en draaien, en vouwen en strijken en opbergen met als enig doel opnieuw wassen en vouwen en strijken en opbergen.

Is GroenLinks nog wel links genoeg? Let straks eens even op welke reactionaire partijen die luierpilot in de gemeenteraad zullen ondersteunen. GroenLinks als de idioot van de familie, laat die de vuile was maar doen, lachen ze in hun vuistje.

Overigens verdrinken op dit moment vluchtelingen in de Middellandse-Zee, suizen de raketten in de Oekraïne, en zijn de gevangenissen in Iran zo vol met vrouwen dat ze die al ter dood brengen vóór ze de gevangenis in kunnen.

Tijl Uilenspieghel

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.