Saskia Visser raadslid voor GroenLinks

HET HOGELAND – Saskia Visser uit Winsum wordt woensdag geïnstalleerd als raadslid voor GroenLinks. Zij volgt Paul Steenman op die enkele weken geleden om persoonlijke redenen zijn raadszetel beschikbaar stelde.

De procedure is dat de burgemeester als voorzitter van het centraal stembureau op basis van de lijstvolgorde na de verkiezingen van 16 maart 2022, kandidaten aanwijst. Zoals eerder gemeld hebben Niek Peters en Barbara van den Burg hiervan afgezien.

Saskia Visser, nummer 7 op de kieslijst, laat weten: “De afgelopen jaren heb ik eerst kennisgemaakt met het werk in de gemeenteraad als fractie-assistent. Dingen bleken vaak ingewikkelder en genuanceerder dan ik dacht. Je moet je als raadslid in veel dingen verdiepen en goed luisteren. Naar deskundigen en bezorgde inwoners, naar ambtenaren en andere raadsleden. En natuurlijk ook naar je eigen kiezers.  Ik wil me graag inzetten voor bereikbaarheid (met name de fiets en het OV), leefbaarheid (inclusieve cultuur, onderwijs en sport) en wonen en duurzaamheid (een groene en biodiverse woonomgeving met huizen voor alle doelgroepen).”

Als de geloofsbrieven goed zijn bevonden wordt ze benoemd.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !