Oplossing voor zwembadlift Bedum is onderweg

BEDUM – “De reparatie is al in gang gezet,” zei wethouder Stefan van Keijzerswaard over de defecte lift in het zwembad De Beemden in Bedum. Linda Visser van Lokaal Sociaal stelde deze kwestie aan de orde naar aanleiding van een brief aan de raad hierover.

In een petitie stelden een aantal zwemmers dat de zwembadlift al geruime tijd buiten gebruik is. “Wij, de ondertekenaars van deze petitie, verzoeken het College om haar verantwoordelijkheid hiervoor te nemen. Wij zijn deelnemers van de therapiegroepen in het zwembad. Het is vreselijk om te moeten vernemen dat mensen niet meer kunnen zwemmen vanwege de lift. Dit is niet alleen van belang voor hun lichamelijke gesteldheid, maar ook voor hun psychische gesteldheid,” stelden de briefschrijvers.  “Hoe wordt dit opgelost,” wilde Visser weten.

Van Keijzerswaard: “Die lift, dat gaan wij doen. Het aanpakken van het probleem was al in gang gezet en deze handtekeningactie kwam daar overheen. De oplossing is onderweg.”/BM

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier of voeg het nummer 0613928528 toe aan je contacten.