Citroentoetje “Italia”

Recept voor 4 personen.

Ingrediënten

400 ml slagroom

250 g Mascarpone

125 g poedersuiker

1 citroen

Verse munt.

Bereiding

Rasp de buitenkant van de citroen met een fijne rasp. Probeer te voorkomen dat je ook het wit onder de schil mee raspt, dit heeft namelijk een bittere smaak. Pers de citroen daarna uit.

Roer de Mascarpone een beetje los, vooral niet te lang anders wordt de Mascarpone slap.

Doe de slagroom in de schaal van een mixer en klop deze langzaam dik. Begin met het laagste standje en voer het tempo geleidelijk op tot de hoogste stand. Als de slagroom er mooi stevig uit ziet, is deze voldoende geklopt.

Voeg vervolgens ook de poedersuiker toe aan de slagroom. Zet de mixer nog een keertje aan op de laagste stand en zorg ervoor dat de poedersuiker mooi gelijkmatig wordt verdeeld over de slagroom.

Voeg de Mascarpone toe, en klop met de mixer kort op de laagste stand en zorg voor een gelijkmatige verdeling.

Voeg ook de geraspte citroenschil toe. Roer de citroen voorzichtig met een spatel door het mengsel van Mascarpone en slagroom.

Proef of je tevreden bent over de hoeveelheid citroen die je terug proeft. Indien je dit onvoldoende vindt, kun je ook nog wat citroensap toevoegen. Doe dit wel met beleid, want de citroen kan hierdoor snel overheersen.

Als de smaak goed is, schep je deze heerlijke creme over in de glaasjes. Zet de toetjes vervolgens enige tijd in de koelkast om op te stijven. Bij het opdienen rasp je er nog wat schil overheen en zet je er een blaadje munt op ter garnering.

Smakelijk eten en tot volgende week.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !