Spraakcomputers voor Amber en Jacqueline zijn besteld

WINSUM – De crowdfundactie voor spraakcomputers voor de 23-jarige Amber van der Lijke uit Den Andel en haar 8 jaar oudere huisgenoot Jacqueline Staats is een succes geworden. Het benodigde bedrag van 40.000 euro is binnen en de nieuwe computers zijn inmiddels besteld. Haast is nodig aangezien de spraakcomputer van Jacqeline het al heeft begeven. 

Moeder Amber vindt het fantastisch en laat weten dat ook Amber, die bij de geboorte verlamd raakte, ontzettend blij is voor haarzelf maar ook zeker voor Jacqueline, die nu zonder zit. De enige manier van communiceren voor beide vrouwen is een spraakcomputer.

Afgelopen weekend kwam het streefbedrag in zicht toen Johan van der Beek van Kaas- en Notenhuysch Winsum 750 euro stortte. Hij maakt wekelijks soep en twee keer per jaar gaat de opbrengst daarvan naar een goed doel. Een anonieme gulle gever heeft daarop het restbedrag voor z’n rekening genomen./AT

Foto: Eigenaar Johan van der Beek overhandigt de symbolische cheque aan Amber en haar moeder Aster van der Lijke.

Bericht, tip, foto, video, activiteit enz. voor Omroep het Hogeland? Klik dan hier !